2010-11-23 ? 22:32:44
Recept: Pepparkaksscones
Hittade ett smarrigt recept på Hemmets Journal´s hemsida. Gott till 1:a advent-fikat.
(4 port)
Ingredienser:
½ dl socker
2 dl havregryn
5-6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 krm malen nejlikor
½ tsk salt
100 g smör
3 dl mjölk
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser med undantag för smöret och mjölken.
- Blanda ner smöret, finfördela det med fingrarna till en grynig massa.
- Häll i mjölken och rör ihop till en deg.
- Kavla ut degen på mjölat underlag och tryck ut tex hjärtan med ett pepparkaksmått.
- Lägg bröden på pappersklädda plåtar, pudra över lite kanel och grädda på 250 grader i ca 10 minuter
Servera bröden nygräddade med lite smör och en skiva lagrad ost.
(Bild tagen från Hemmets Journal)
(4 port)
Ingredienser:
½ dl socker
2 dl havregryn
5-6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 krm malen nejlikor
½ tsk salt
100 g smör
3 dl mjölk
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser med undantag för smöret och mjölken.
- Blanda ner smöret, finfördela det med fingrarna till en grynig massa.
- Häll i mjölken och rör ihop till en deg.
- Kavla ut degen på mjölat underlag och tryck ut tex hjärtan med ett pepparkaksmått.
- Lägg bröden på pappersklädda plåtar, pudra över lite kanel och grädda på 250 grader i ca 10 minuter
Servera bröden nygräddade med lite smör och en skiva lagrad ost.
Kommentarer
Maria
Fin blogg! (: