2010-12-18 ? 23:16:27

I dag har vi bakat !!!



Vörtbröd
Det här behövs till 2 limpor & 1 julträd:
75 g margarin
2 flaskor porter (6 1/2 dl)
50 g jäst
3/4 dl mörk sirap
1 påse vörtkryddor 150 g
2 dl russin
ca 2 lit rågsikt

Gör så här:
Blanda & jäs degen enligt anvisning på vörtkryddorna.
Dela degen i tre delar & skär den ena i tolv bitar till ett julträd.
Rulla 10 bullar & lägg på plåt med bakpapper som ett träd.
Rulla ut tre små längder & gör en fläta till stam.
Sätt ugnen på 200 grader & jäs trädet under på varm plats i 20 min.
Grädda på nedersta falsen i 20-22 min.
Forma två släta limpor som får jäsa lite svalare medan trädet jäser & gräddas.
Sätt in limporna på nedersta falsen med ugnen på 250 grader.
Sänk genst till 200 grader & grädda i 35 min.

Himla gott !



Under dagen blev det Ernst bästa Leverpastej
Receptet finns längre ner på sidan.
Vi tyckte den var god !





Mustig snabb vörtlimpa
också den god. Receptet finns längre ner på sidan.





Grand Final på bakdagen !
Vi har gjort en massa julgodis också, Maxine får återkomma med bilder & recept.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: